Zapobiegaj wysyłaniu wiadomości e-mail z Gmaila pojawiających się w skrzynce odbiorczej iPhone’a

0
403

Jeśli nie korzystasz z wersji Gmail i Apple iOS Mail od 2007 roku, nie napotkasz tego problemu.

W Gmailu obowiązywało ustawienie, w wyniku którego każda wysłana wiadomość e-mail pojawiała się w skrzynce odbiorczej poczty iPhone, ale to ustawienie zostało usunięte, a poczta Gmail i iOS obsługuje bardziej efektywnie wszystkie e-maile we wszystkich najnowszych wersjach oprogramowania.

Problem: Wysłane wiadomości Gmaila dotarły do ​​skrzynki odbiorczej poczty iPhone

Czy otrzymujesz kopię każdej wiadomości wysyłanej z iPhone Mail-in the iPhone Mail Inbox?

Jeśli jednak nie możesz przyzwyczaić się do usuwania tych wiadomości i nie planujesz uzyskać dostępu do konta Gmail za pomocą innego urządzenia przenośnego lub programu pocztowego, możesz uniemożliwić wysyłanie tych kopii przez Gmaila.

Zapobiegaj wysyłaniu wiadomości Gmaila pojawiających się w skrzynce pocztowej iPhone’a

Aby zatrzymać wysyłanie przez Gmaila kopii każdej wiadomości wysyłanej z iPhone Mail do skrzynki odbiorczej poczty iPhone, usuń Gmaila jako konto POP i dodaj je jako konto IMAP.

Jeśli wolisz prosty i szybki dostęp POP:

  1. Dotknij Ustawienia na ekranie głównym iPhone’a.
  2. Idź do Mail.
  3. Teraz dotknij Konta.
  4. Wybierz swoje konto Gmail.
  5. Wybierz opcję Nazwa użytkownika w obszarze Serwer poczty przychodzącej.
  6. Usuń najnowsze: z nazwy użytkownika.
  1. Wybierz Zapisz.
CZYTAJ RÓWNIEŻ:   Jak korzystać z Siri offline na iPhonie i iPadzie

Cena, którą płacisz za nieotrzymanie wysłanej wiadomości

Zauważ, że kopia, którą otrzymasz w skrzynce odbiorczej, gdy wysyłasz z iPhone Maila, jest niefortunnym efektem ubocznym ostatniego trybu, który służy celowi użytecznemu.

Najnowszy tryb Gmaila wysyła wszystkie połączone programy e-mail lub urządzenia mobilne z ostatnich 30 dni.

Po włączeniu najnowszego trybu możesz uzyskać dostęp do całej poczty we wszystkich programach i urządzeniach, pod warunkiem sprawdzenia co cztery tygodnie.

Po wyłączeniu ostatniego trybu możesz nie mieć dostępu do wiadomości już pobranych na iPhone’a, jeśli połączysz się z tym samym kontem Gmail, programem pocztowym na komputerze stacjonarnym lub innym urządzeniem.