Jak włączyć prywatne przeglądanie na iPadzie

0
1017

Czy kiedykolwiek chciałeś wyłączyć historię online w przeglądarce Safari?

Przeglądanie prywatne wykonuje trzy rzeczy:

  1. IPad nie będzie już śledzić odwiedzanych witryn ani wyszukiwań przeprowadzanych w pasku wyszukiwania
  2. IPAD zablokuje określone rodzaje plików ​​’tracking ’ z zewnętrznych stron internetowych
  3. Granica aplikacji Safari zmieni kolor na czarny, wskazując, że jesteś w trybie prywatnym

Jak włączyć prywatne przeglądanie na iPadzie

Najpierw dotknij przycisku Tabulatory.

Następnie dotknij przycisku Prywatne w prawym górnym rogu wyświetlacza.

Po włączeniu przeglądania prywatnego wszystkie oryginalne karty znikają.

Uwaga: strony przeglądane prywatnie pozostają w pobliżu nawet po wyłączeniu przeglądania prywatnego.

Zwykle jest to powód, dla którego przeglądamy w trybie prywatnym.

Pomyśl o Prywatnym przeglądaniu jako Vegas.

Zrobić błąd?

Jak włączyć / wyłączyć pliki cookie i usunąć historię online na iPadzie

Przeglądarka Safari na iPadzie umożliwia włączanie i wyłączanie plików cookie.

Apple zachowuje wszystkie niestandardowe opcje większości domyślnych aplikacji (Safari, Notatki, Zdjęcia, Muzyka itp.) W ustawieniach iPada, do których należy przejść, aby włączyć lub wyłączyć pliki cookie.

  • Najpierw przejdź do ustawień iPada, dotykając ikony ustawień.
  • Następnie przewiń w dół do lewego okna, aż znajdziesz Safari.
  • Aby włączyć / wyłączyć pliki cookie, po prostu znajdź blok Privacy & Security i zmień opcję Block Cookies.

Pamiętaj: wiele stron internetowych jest zaprojektowanych do pracy z plikami cookie i może nie działać poprawnie z wyłączonymi plikami cookie.

  • Aby nie śledzić stron internetowych, przełącz przełącznik obok opcji Nie śledź.
  • Aby włączyć ostrzeżenie o nieuczciwych witrynach, wystarczy przełączać przełącznik obok etykiety.
  • Aby wyczyścić historię przeglądanych zasobów sieciowych i pliki cookie, znajdź łącze Wyczyść historię i dane witryny na dole ustawień Safari.