Jak oglądać transmisję na żywo WWDC 2019

0
3

WWDC 2019 trwa przez tydzień, ale wszystkie duże ogłoszenia są skondensowane w dwugodzinnym przemówieniu wstępnym na początku. W poniedziałek 3 czerwca 2019 r. (Począwszy od około 10:00 czasu kalifornijskiego lub 18:00 czasu brytyjskiego) Apple przedstawi plany dotyczące kolejnych wersji iOS i macOS, a także oczekujemy więcej informacji o nowym Mac Pro i nowym wyświetlaczu Apple .

Apple będzie transmitować prezentację na żywo. Zakładając, że nie możesz dostać biletów na to wydarzenie, w tym artykule wyjaśniono, jak oglądać firmę o jej nowych produktach i usługach – niezależnie od tego, czy chcesz oglądać na Macu, iPhonie, iPadzie, Apple TV lub komputerze z systemem Windows, a nawet w Apple Store z grupą innych fanów.

Kiedy zaczyna się WWDC?

WWDC 2019 będzie trwał od 3 do 7 czerwca. Apple oficjalnie nie ogłosiło, kiedy rozpocznie się keynote, ale zazwyczaj rozpoczyna się o 10 rano czasu lokalnego (PDT) pierwszego dnia. To przekłada się na 18:00 czasu brytyjskiego 3 czerwca.

Zakładając, że godzina 10:00 to czas (i prawie zawsze tak jest), oto przewodnik, kiedy strumień powinien zacząć grać tam, gdzie jesteś.

  • Zachodnie Wybrzeże USA: poniedziałek 3 czerwca o 10:00 (PDT)
  • Central US: 3 czerwca w południe (CDT)
  • Wschodnie wybrzeże USA: 3 czerwca o 13:00 (EDT)
  • Wielka Brytania: 3 czerwca o 18:00 (BST)
  • Paryż / Europa Środkowa: 3 czerwca o 19:00 (CEST)
  • Perth / Western Australia: wtorek 4 czerwca o 1 w nocy (AWST)
  • Adelajda / środkowa Australia: 4 czerwca o 2.30 (ACST)
  • Sydney / Melbourne / Brisbane / Canberra: 4 czerwca o 3 nad ranem (AEST)
CZYTAJ RÓWNIEŻ:   Jak ukryć ostatnie aplikacje z Dock w MacOS Mojave

Jak oglądać na PC lub Mac.

Musisz uruchomić Safari na macOS Sierra 10.12 lub nowszym lub Microsoft Edge na Windows 10.

Aby obejrzeć, po prostu udaj się na stronę wydarzenia Apple.

Jak oglądać na iPadzie lub iPadzie.

Apple twierdzi, że jego główne filmy wideo są najlepsze w przypadku iPhone’a, iPada lub iPoda touch za pomocą Safari w systemie iOS 10 lub nowszym (choć będzie on także odtwarzany na iOS 9).

Aby obejrzeć, po prostu udaj się na stronę wydarzenia Apple.

Potrzebujesz pomocy?
Dzwoń do nas śmiało 📞 22 60 22 191

Jak oglądać na Apple TV.

Użytkownicy Apple TV będą mogli ponownie obserwować keynote (o ile mają model drugiej generacji lub późniejszy z najnowszym oprogramowaniem Apple TV lub tvOS).

Będziesz mógł oglądać za pomocą aplikacji Apple Events.

Jak oglądać w Apple Store.

Można było zobaczyć CEO Apple’a, Tima Cooka, który wygłosił przemówienie na temat wydarzenia 25 marca w Apple Store, więc możliwe jest, że Apple zaoferuje tę samą opcję z WWDC, chociaż nie zostało to jeszcze potwierdzone. W przeszłości transmisja wideo z innych wydarzeń Apple była dostępna dla niektórych sklepów Apple na całym świecie.

CZYTAJ RÓWNIEŻ:   Jak zmienić paski zegarków Apple Watch

Aby dowiedzieć się, czy Twój lokalny sklep będzie uczestniczył i zarejestrować się, aby wziąć udział w wydarzeniu, przejdź do witryny Apple, gdzie możesz wyszukać swój lokalny sklep.

Jeśli jesteś w Wielkiej Brytanii, tak jak my, będziesz mógł obejrzeć prezentację w następujących sklepach, które mają niezbędny ekran do transmisji na żywo:

  • Greenhithe, Bluewater
  • Liverpool, Liverpool
  • Londyn, Brent Cross
  • Londyn, Covent Garden
  • Londyn, Regent Street
  • Manchester, Arndale
  • Sheffield, Meadowhall
  • Southampton

Jak oglądać wszystko inne …

Apple twierdzi, że inne platformy mogą uzyskać dostęp do strumienia przy użyciu najnowszych wersji Chrome lub Firefox (wymagane MSE, H.264 i AAC).

Aby obejrzeć, po prostu udaj się na stronę wydarzenia Apple.

Nadal potrzebujesz pomocy?
Zadzwoń 📞 22 60 22 191