Jak oglądać na żywo wydarzenie z premiery iPhone’a 12 firmy Apple

0
34

Apple zaprezentuje swojego nowego iPhone’a 12 na specjalnym wydarzeniu we wtorek, 15 września 2020 r. Wydarzenie to będzie transmitowane na żywo w witrynie Apple oraz na YouTube (bliżej czasu, w którym umieścimy to powyżej, aby można było obejrzeć je tutaj). Dzięki temu z łatwością będziesz mógł oglądać zapowiedzi na bieżąco.

W tym artykule wyjaśniamy, jak oglądać na żywo wydarzenie z okazji premiery iPhone’a 12 firmy Apple. Oferujemy również szczegółowe informacje o wydarzeniu, takie jak data rozpoczęcia, prawdopodobny czas trwania i modele iPhone’ów, iPadów, komputerów Mac i PC, które będą mogły przesyłać strumieniowo wideo na żywo.

O której zaczyna się wydarzenie iPhone 12?

  • Czas rozpoczęcia wydarzenia dla iPhone’a 12: 15 września 2020 r. o godzinie 10:00 czasu kalifornijskiego / 18:00 czasu brytyjskiego

Rozpoczyna się o godzinie 10:00 czasu pacyficznego (czasu lokalnego, ponieważ odbywa się w Kalifornii) we wtorek 15 września. Oto, na co to przekłada się w krajach, w których mieszka większość naszych czytelników:

  • Wielka Brytania: wtorek 15 września o 18:00 (BST)
  • Stany Zjednoczone: wtorek 15 września o 9:00 (AKDT), 10:00 (PDT), 11:00 (MDT), południe (CDT), 13:00 (EDT)
  • Kanada: wtorek 15 września o 10 rano (PDT), 11 rano (MDT), południe (CDT), 13:00 (EDT), 14:00 (ADT)
  • Indie: wtorek 15 września o 22:30 (czasu IST)
  • Australia: środa 16 września o 1:00 (AWST), 2.30 (ACST), 3:00 (AEST)

Zapowiedzi najprawdopodobniej potrwają około 2 godzin, ale nie wszystkie z nich będą dotyczyły iPhone’a. Pierwsza część – prawdopodobnie od 5 do 15 minut – to wstępny czat, dane o sprzedaży, filmy promocyjne i tak dalej. Potem przejdą do poważnych zapowiedzi produktów.

CZYTAJ RÓWNIEŻ:   Jak naprawić „iPhone jest wyłączony. Połącz z błędami iTunes

Spodziewamy się, że iPhone 12, Apple Watch Series 6 będzie poświęcony dużo czasu na scenie, a może pojawić się nowy iPad i urządzenie śledzące przypominające kafelek. Mamy więcej informacji o tym, czego możemy się spodziewać po następnym wydarzeniu Apple tutaj.

Jak oglądać na żywo wydarzenie z iPhone’a 12

Masz kilka opcji. Możesz oglądać na kanale YouTube firmy Apple, który umieścimy na górze tej strony. Możesz też obejrzeć na własnej stronie Apple.

(W przeszłości Apple transmitowało wydarzenie na żywo na Twitterze. Nie ogłosiło jeszcze, czy ten eksperyment zostanie powtórzony).

W chwili pisania tego tekstu strona wydarzeń specjalnych Apple wyświetla przypomnienie o wydarzeniu 15 września w wersji amerykańskiej, ale nie w wersji brytyjskiej. Nie martw się, Brytyjczycy: nie zostaniemy w tyle. Gdziekolwiek oglądasz, idź do wydarzeń Apple w nocy i ciesz się. Zostaniesz przekierowany na właściwą stronę.

Jak oglądać wydarzenie iPhone 12 na komputerze Mac

Apple nie ogłosił wymagań systemowych, ale mamy dobry pomysł z tego, co było wymagane, aby obejrzeć przemówienie WWDC w czerwcu 2020 r.

Na komputerze Mac musiałeś uruchomić Safari na macOS Sierra 10.12 lub nowszym i wyobrażamy sobie, że mniej więcej taka sama konfiguracja będzie wymagana podczas wrześniowego wydarzenia.

Aby obejrzeć, po prostu przejdź na stronę wydarzeń Apple. (Lub użyj filmów z YouTube osadzonych powyżej).

Po zakończeniu prezentacji będzie można ją również oglądać w aplikacji Apple Podcast tutaj oraz w aplikacji Apple TV.

CZYTAJ RÓWNIEŻ:   Jak sprzedać iPhone'a za najlepszą cenę

Możesz także oglądać przemówienia z poprzedniego roku w aplikacji Podcasty firmy Apple, która jest dostępna w systemie macOS Catalina.

Jak oglądać wydarzenie iPhone 12 na iPadzie lub iPhonie

Apple twierdzi, że jego główne filmy najlepiej sprawdzają się na iPhonie, iPadzie lub iPodzie touch przy użyciu Safari na iOS 10 lub nowszym, ale przyznał, że filmy będą odtwarzane również na iOS 9.

Aby obejrzeć, przejdź do strony wydarzenia Apple lub otwórz aplikację TV i obejrzyj tam transmisję.

Jak oglądać wydarzenie iPhone 12 na Apple TV

Użytkownicy Apple TV będą mogli obejrzeć prezentację, o ile mają Apple TV obsługujący App Store i obsługujący aplikację TV. (To dowolny Apple TV drugiej generacji lub nowszy i uruchomiona najnowsza wersja tvOS lub oprogramowania Apple TV).

Będziesz mógł obejrzeć keynote za pośrednictwem aplikacji telewizyjnej.

Wcześniej Apple organizowało prezentacje w dedykowanej aplikacji Wydarzenia na Apple TV, ale w tym roku ta aplikacja została zbędna, a zamiast tego keynote pojawi się jako opcja w aplikacji TV.

Jak oglądać wydarzenie iPhone 12 na komputerze?

Właściciele komputerów PC będą potrzebować Microsoft Edge na Windows 10, aby oglądać na stronie Apple. Lub mogą oglądać, korzystając z YouTube, jak powyżej.

Jak oglądać cokolwiek innego.

Apple twierdzi, że inne platformy mogą mieć dostęp do strumienia za pomocą najnowszych wersji Chrome lub Firefox (wymagane MSE, H.264 i AAC).

Aby obejrzeć, odwiedź stronę wydarzenia Apple.