Jak oglądać na żywo wydarzenie Apple iPhone 11

0
2

Apple zaprezentuje swoje nowe telefony iPhone 11 / Pro na specjalnym wydarzeniu jutro wieczorem (10 września 2019 r.). Po raz pierwszy wydarzenie będzie transmitowane na żywo na YouTube (osadzone powyżej – możesz obejrzeć tutaj), a także na własnej stronie Apple, więc nawet ci, którzy nie mieli szczęścia otrzymać zaproszenia, łatwo można oglądać ogłoszenia, gdy się pojawią.

W tym artykule wyjaśniamy, jak oglądać na żywo wydarzenie Apple iPhone 11. Oferujemy również szczegółowe informacje o wydarzeniu, na przykład kiedy rozpocznie się, jak długo potrwa i jakie modele iPhone’ów, iPadów, komputerów Mac i PC będą w stanie przesyłać strumieniowo wideo na żywo.

Jeśli chcesz jednocześnie obejrzeć wydarzenie z analizą eksperta, czy możemy polecić zasięg IDG TechTalk (osadzony poniżej)? Gospodarze Ken Mingis i Juliet Beauchamp będą omawiać wiadomości na żywo na podzielonym ekranie z kanałem Apple.

O której zaczyna się wydarzenie iPhone’a 11?

  • Czas rozpoczęcia wydarzenia na iPhonie 11: 10 września 2019 r., o godzinie 10.00 czasu kalifornijskiego / 18.00 czasu brytyjskiego

Zaczyna się o 10:00 czasu pacyficznego (czasu lokalnego, ponieważ ma miejsce w Kalifornii) we wtorek 10 września. Oto, co przekłada się na kraje, w których mieszka większość naszych czytelników:

  • Wielka Brytania: wtorek 10 września o 18:00 (BST)
  • USA: wtorek 10 września o 9:00 (AKDT), 10:00 (PDT), 11:00 (MDT), południe (CDT), 13:00 (EDT)
  • Kanada: wtorek 10 września o godz. 10.00 (PDT), 11.00 (MDT), południe (CDT), 13.00 (EDT), 14.00 (ADT)
  • Indie: wtorek 10 września o 22.30 (IST)
  • Australia: środa, 11 września o 1:00 (AWST), 2:30 (ACST), 3:00 (AEST)
CZYTAJ RÓWNIEŻ:   Jak naprawić uszkodzoną ładowarkę do iPhone'a

Ogłoszenia najprawdopodobniej potrwają około 2 godzin, ale nie wszystkie będą związane z iPhone’em. Pierwszy bit – prawdopodobnie od 5 do 15 minut – to wstępny czat, wyniki sprzedaży, filmy promocyjne i tak dalej. Potem przejdą do poważnych ogłoszeń o produktach.

Oczekujemy, że Apple Watch Series 5 poświęci znaczną część czasu, a może być też nowy iPad i urządzenie śledzące podobne do kafelków.

Jak obejrzeć wydarzenie iPhone’a 11 na żywo

Masz wiele opcji. Możesz oglądać na kanale YouTube firmy Apple, który umieściliśmy na górze tej strony, lub oglądać go na podzielonym ekranie z ekspercką analizą na IDG TECHtalk. Możesz też obejrzeć na własnej stronie Apple.

(W zeszłym roku Apple transmitowało także to wydarzenie na żywo na Twitterze. Nie ogłosił jeszcze, czy eksperyment ten zostanie powtórzony w 2019 r., Ale jeśli coś usłyszymy, zaktualizujemy ten artykuł, aby zawierał link).

W chwili pisania tego tekstu strona wydarzeń specjalnych Apple wyświetla przypomnienie o wydarzeniu z 10 września w wersji amerykańskiej, ale nie w wersji brytyjskiej. Nie martw się, Brytyjczycy: nie pozostaniemy w tyle. Gdziekolwiek oglądasz, idź na imprezy Apple wieczorem i ciesz się. Nastąpi przekierowanie do właściwej strony.

Potrzebujesz pomocy?
Dzwoń do nas śmiało 📞 22 60 22 191

Które komputery Mac mogą przesyłać strumieniowo wydarzenie iPhone’a 11 na żywo w witrynie Apple?

Apple nie ogłosiło jeszcze wymagań systemowych, ale mamy dobry pomysł z tego, co było wymagane, aby obejrzeć przemówienie WWDC w czerwcu 2019 r..

CZYTAJ RÓWNIEŻ:   Jak przywrócić iPhone'a lub iPada z kopii zapasowej iCloud lub iTunes

Na komputerze Mac musiałeś uruchomić Safari na macOS Sierra 10.12 lub nowszym i wyobrażamy sobie, że w przybliżeniu taka sama konfiguracja będzie wymagana na wrześniowe wydarzenie.

Aby obejrzeć, po prostu przejdź do strony Apple Events. (Lub użyj filmów z YouTube umieszczonych powyżej.)

Które iPhone’y i iPady mogą przesyłać strumieniowo wydarzenie iPhone 11 na żywo?

W czerwcu Apple powiedział, że najważniejsze filmy można oglądać na iPhonie, iPadzie lub iPodzie touch z Safari na iOS 10 lub nowszym, ale przyznał, że filmy będą odtwarzane także na iOS 9.

Które urządzenia Apple TV mogą transmitować transmisję z wydarzenia iPhone’a 11 na żywo?

Każdy telewizor Apple TV drugiej generacji lub nowszy z najnowszą wersją tvOS lub oprogramowania Apple TV będzie mógł przesyłać strumieniowo wydarzenie za pośrednictwem aplikacji Apple Events.

Które komputery PC mogą przesyłać strumieniowo wydarzenie iPhone’a 11 na żywo?

Oczekujemy, że właściciele komputerów będą potrzebowali Microsoft Edge na Windows 10.

Inne urządzenia i platformy

W oparciu o WWDC Apple twierdzi, że inne platformy mogą mieć dostęp do strumienia przy użyciu najnowszych wersji Chrome lub Firefox (wymagane MSE, H.264 i AAC).

Nadal potrzebujesz pomocy?
Zadzwoń 📞 22 60 22 191