Jak anulować Netflix w iTunes

0
840

Jak anulować Netflix za pośrednictwem iTunes?

Podczas podpisywania W przypadku programu Netflix za pomocą aplikacji iPhone, iPad lub Apple TV, możesz płacić za subskrypcję za pomocą płatności za iTunes.

Funkcja „iTunes billing” ułatwia subskrypcję usług takich jak Netflix , Płacąc miesięcznie za pomocą swojego konta App Store tak, jak w przypadku innych aplikacji.

Zobacz także:

  • Jak uzyskać amerykański Netflix w Wielkiej Brytanii, IPad, iPhone, Mac i Apple
  • Jak pobrać film Netflix na Maca
  • Najlepsze porady i porady dotyczące Apple TV dla użytkowników w Wielkiej Brytanii

Anuluj Netflix w iTunes: wejdź w Ustawienia

Jeśli zarejestrujesz się w Netflix i zdecydowałeś się zapłacić Za miesięczną subskrypcję za pomocą konta App Store / iTunes, może się zdarzyć, że usuniesz ją nieco niejasną. Zamiast anulować subskrypcję w Netflix (to oczywiste miejsce), opcja ta jest ukryta w Twoich subskrypcjach Apple ID.

Oto jak anulować Netflix w iTunes na iPadzie lub iPhoneie:

  1. Otwórz Ustawienia.
  2. Stuknij iTunes i App Store.
  3. stuknij Identyfikator Apple’a. W razie potrzeby wprowadź identyfikator Apple ID i hasło.
  4. Dotknij Wyświetl identyfikator Apple ID.
  5. Wprowadź hasło (lub użyj Touch ID), aby odblokować konto.
  6. Zarządzaj subskrypcjami.
  7. Stuknij Netflix.
  8. Ustaw automatyczną odnowę na wyłączony.

Twoja subskrypcja Netflix zostanie uruchomiona do końca cyklu subskrypcji (Zwykle miesiąc). Wtedy aplikacja Netflix przestanie strumieniowo przesyłać pliki wideo, a firma Apple przestanie pobierać miesięczną opłatę Netflix. Jeśli chcesz ponownie subskrybować Netflix, możesz użyć aplikacji Netflix lub opcji odnawiania w ustawieniach subskrypcji.

Jak anulować Netflix przy użyciu programu iTunes na komputerze Mac

Bardziej prawdopodobne, że subskrybowałeś Netflix za pośrednictwem iTunes na urządzeniu z iOS, ale możesz też anulować Netflix za pośrednictwem iTunes na swoim Macu. Oto co:

  1. Otwórz program iTunes na komputerze Mac.
  2. Wybierz opcję Zaloguj się i wprowadź identyfikator Apple ID.
  3. Wybierz Informacje o koncie z menu rozwijanego (Wprowadź ponownie hasło).
  4. Kliknij Zarządzaj przy Subskrypcjach.
  5. Kliknij Edytuj.
  6. Ustaw automatyczną odnowę na Wyłączony.